Zlatno treće doba

KLUB PENZIONERA SUTOMORE

Klub penzionera Sutomore

Kultura i nivo progresa svake države se primarno ogleda u načinu na koji vodi brigu o svojim starcima. Društvo koje se ne bazira na mudrosti i njezi populacije trećeg doba – ne može se nadati svome progresu, niti ga zaslužuje.

Nepotrebno je ikoga od nas podsjećati da su penzioneri ljudi koji su nas stvorili, njegovali, hranili, školovali i nesebično se zalagali i izgarali za nas i svoju državu. Mi im zato i želimo i dugujemo sigurnu i lijepu starost.

U Sutomoru do daljnjeg ne postoji nijedan objekat, park, udruženje ili projekat za brigu o našim penzionerima. Zbog toga apelujemo da našim bakama i dedama za početak izgradimo i obezbjedimo penzionerski klub, gdje će se rado okupljati. Svjesni smo da im je neophodno mjesto za druženje, razmjenjivanje iskustava, mjesto gdje će moći igrati društvene igre, učiti kako da njeguju svoje zdravlje, uživati u pogledu i okolini, gdje će svoju životnu mudrost moći podariti mladjima – gdje ce se osjećati voljenim i zaštićenim.

Sigurni smo da je Sutomoru neophodna ovakva akcija za ljepše, sretnije i zdravije treće zivotno doba, te da je osnivanje penzionerskog kluba već odavno zanemarena neophodnost.

Zato pozivamo sve koji želite da nam se pridružite u akciju osnivanja penzionerskog kluba u Sutomoru da nas kontaktirate ili donirate ovdje. Zahvalni smo na svim idejama, informacijama, volonterskim kontribucijama i novčanim donacijama.